Het enkeltornooi was weer een succes!

Van 17 tem 27 mei vond het jaarlijkse criterium enkel tornooi plaats. Ondanks 3 regendagen konden alle finales op de voorziene slotdag gespeeld worden. In totaal schreven zich 255 sportievelingen in, waaronder 25 KTCB’ers waarvan er 2 hun reeks wisten te winnen: Lana Walraeve in de dames 5 en Frank De Bolle in heren 45/4. Cindy Carrijn speelde een verdienstelijk tornooi maar verloor de finale dames 35/3.
Voor het eerst sedert jaren werd terug een Heren 1 (Belgian Circuit 1*) georganiseerd. Hier vielen niet minder dan 30 inschrijvingen te noteren, waarvan 7 spelers met een B-15/4 klassement. De finale, die reeds op zaterdagavond gespeeld werd, werd gewonnen door Tuur Heuvinck (Hof Ter Burst). Ook de heren 35/1 was een succes te noemen met maar liefst 10 inschrijvingen, waaronder de vice-wereld- en regerend Europees kampioen (senioren 60 jaar) Pierre Godfroid. Hij haalde de finale maar moest daarin zijn meerdere erkennen in Peter Ost (KTC Wase).